Kontakta oss för gratis offertMarkarbeten

Vi gör som du vill ha det, behov av design vi löser det

Hjälp med markarbete

Vi hjälper dig med allt markarbete som behövs. Vi gör allt typer av schaktning, alla typer av markarbete och dräneringsarbete. Vi har en stor maskinpark med alla de maskiner som behövs för att utföra och färdigställa det markarbete du behöver hjälp med. Om du inte vet exakt vad det är du behöver hjälp med berättar vi det för dig och kommer med en specificerad offert på jobbet.

Vi har alla de utbildningar, egenkontroller och försäkringar som behövs för att fullgöra ett markarbete till dig. Vi har goda referenser och är alltid tydliga i vår kommunikation med dig om vad som skall göras, hur det skall utföras och när markarbetet förväntas vara färdigt.

Vi gör allt ifrån mindre till mycket omfattande markarbeten. Det innebär att vi gör exempelvis:
– Dräneringar i olika storlekar

– Stenläggning och plattsättning
– Schaktning av olika markytor i alla dess dimensioner beroende på ert behov
– Olika typer av att förbereda husgrunder av olika storlekar
– Olika typer av gångar
– Förbereder markyta för olika typer av trädäck och altaner
– Markarbeten för entrér och garageuppfarter
– Olika typer av markarbeten för att förbereda eller förändra i trädgårdar och gräsmattor

Hör av dig till oss idag för att få prisuppgifter på vad ditt markarbete kostar och hur vi kan hjälpa dig!

Stenläggning & Plattsättning

Med stenläggning och plattsättning får din trädgård på ett enkelt sätt nytt liv och blir en mer trivsam miljö att vistas i. Många hör varje av sig till ss för att sin trädgård ännu snyggare och mer attraktiv vilket gör att vi utför denna typen av jobb vid flertalet tillfällen under året. Även om stenläggning och plattsättning går att gör året om i de flesta delar av landet så ser vi att många hör av sig när solen tittar fram och trädgården börjar bli grön. Att då lyfta de vackra trädgårdsmiljöerna blir mer och mer vanligt. Stenläggning kallas även för stensättning i vardagligt tal.
Vi har mycket duktiga stenläggare och lång erfarenhet av att göra olika typer av jobb inom stenläggning.

Med stenläggning (stensättning) är valmöjligheterna oändliga i färg och form och resultaten blir alltid mycket vackert oberoende om du vill ha en en modern elelr klassisk stil. Stenläggning är däremot är ett krävande precisionsarbete oavsett om det är mindre eller större stenläggningsarbeten det gäller. Det är fysiskt tungt och kräver samtidigt ett öga för detaljer och design vilket vi med gott samvete kan säga att vi har. Även om det “bara” gäller en mindre stensättning är det ett omfattande arbete som innebär ordentliga grundarbeten och förberedelser innan stenen kommer på plats. Det är viktigt att stenläggningen görs rätt från början för att stenarna inte ska flytta sig med tiden.

Med vår långa erfarenhet av stensättning kan vi garanterat förverkliga era drömmar och idéer och kommer gärna med tips om design och utseende för att få det där lilla extra.  Alla möjligheter med färg, form, storlek och design gör att stenläggningen kan bli precis så unik som ni vill ha den och passa in i er trädgård.

Planering av stenläggning

Vi har väldigt duktiga trädgårdsdesigner med god erfarenhet av att göra planritningar och skisser över hur er trädgård kommer att se ut med stenläggningen. Färg, form och materialval tas i beaktande vid en planering av stenläggning. Det gäller att skapa ett rum i utemiljön som ger ett helhetsintryck och därför är där mycket att ta hänsyn till. Planeringen och utförandet av stenläggningen måste ske på rätt sätt så det inte uppkommer problem längre fram som även kan påverka mer än bara stensättningen. Vattenavrinningen vid regn, snö eller bevattning är exempelvis något som blir påverkat med tiden om stenläggningen inte är rätt utfört vilket inte enbart påverkar stenläggningen utan även blommor, rabatter, och gräsmatta runt omkring. Tyvärr kan även även bärlager att börja fallera. Allt detta tar vår trädgårdsdesigner och stenläggare hänsyn till vid arbetet. Det är viktigt att man anlitar en professionell firma som är vana att göra stenläggning och då har ni kommit rätt.

Tveka inte att höra av er till oss för en offert på stenläggning och/eller trädgårdsdesign. Våra trädgårdsdesigners planerar inte enbart stenläggning även om det är ett vanligt förekommande inslag i trädgårdsdesigners planering.

Varför anser vi då att man bör tänka över sin planering och faktiskt anlita professionell hjälp? Jo, med erfarenhet, eftertanke och god planering blir resultatet så mycket bättre än vad det vanligtvis blir när man själv ska utföra arbetet med stenläggningen.

Vid en stenläggning ser vi även över att den sten som används vid anläggningen är tillräckligt stabil för ändamålet och det finns stenar som är godkända för att exempelvis köra fordon på och andra som är mer anpassade för gångvägar.

Vid planeringen av stensättningen ska funktionalitet ska gå hand i hand med det material och mönster du önskar samt passa bra med husets utseende och trädgårdsmiljön. I trädgårdar runt om i landet ser man oftast naturliga färger som smälter in vilket inte alltid ger det intryck som man önskar. Man behöver inte vara djärv i sina färg -och materialval men en kunnig trädgårdsdesigner kan hitta balansen på ett sätt som lekmän oftast missar. Med rätt stenläggning kan man lyfta trädgården på oanade sätt där kreativiteten hos trädgårdsdesignern lyfter utemiljön och helhetsintrycket.

Vi ser fram emot att höra av dig för att komma ut och se hur din trädgård ser ut för att komma med förslag på hur det skulle komma att se ut. Allt får ni i en specificerad offert där det även framgår när arbetet avses vara klart beroende på väder och vind.

Köp av sten & Plattor

Vi har ett stort utbud av alla möjliga sorters stenar och plattor. Vi jobbar med flera olika leverantörer som gör att vi har bra priser, snabba leveranser och produktgarantier.Vi kommer gärna med tips och råd på vilka stenar och plattor som passar bäst!

Hör av dig till oss idag för att få veta mer!