Kontakta oss för gratis offertByggnation

Lång erfarenhet, duktig designer
https://xab.nu/wp-content/uploads/2020/04/byggnation.jpg

Byggnation

Vi är en totalentreprenad inom bygg med lång erfarenhet av olika typer av byggprojekt. Vi utför allt ifrån nybyggnation, tillbyggnation och ombyggnation, altan och terrasser, olika typer av mindre och större renoveringar samt finsnickerier. Vi är ett team av snickare, murare, elektriker, VVS:are, arkitekter, maskinförare, och projektledare som tar oss an olika typer av projekt för privatpersoner och företag. Vi lämnar alltid specificerade offerter med projektplanering och vi håller en löpande, rak dialog med er. Vi innehar alla de försäkringar, produktcertifieringar, egenkontroller och utbildningar som krävs för att utföra alla typer av byggarbeten. Att vi sedan har över 40 års erfarenhet i byggbranschen gör att vi har all den erfarenhet som krävs!

Nybyggnation

Går ni i tankarna på att bygga ert drömhus? Har ni några första idéer kring hur det skulle kunna komma att se ut? Har ni börjat rita upp planlösning och vill ta skissen vidare till en arkitekt och anlita totalentreprenad för byggnationen av huset? Då ska ni vända er till oss!

Vi bygger färdiga hus från bottenplattan upp till nock. Om ni redan har en ritning eller väljer att anlita någon av våra husarkitekter gör vi utifrån den ritningen allt markarbete för bottenplattan, gjuter bottenplattan, sätter upp husstommen, ytter -och innerväggar, sätter takstolar och lägger taket. 

Inomhus löser vi allt VVS -och elektrikerarbete som krävs, vi monterar allt i ert kök, badrum, tvättstuga mm, lägger alla golv, tapetserar och målar. Vi bygger helt enkelt huset precis som ni vill ha det för att bara kunna flytta in i nya, härliga miljöer. Tillsammans skapar vi det hus ni alltid drömt om! 

Önskar ni sedan hjälp med att anlägga hela trädgården hjälper vi er även med allt som behövs för att färdigställa även den.

Tillbyggnation & Ombyggnation

Är ni intresserade av att göra en tillbyggnad så hjälper vi er mer än gärna att ta fram ett prisförslag på det. Vi gör då även konstruktionsritningarna om ni önskar det. Precis som vid nybyggnationer som vi även utför gör vi hela entreprenaden som krävs för att färdigställa tillbyggnaden. Beroende på vad för hus ni bor i och var ni bor gäller olika regler för bygglovet, men det hjälper vi er med så att allt går rätt till och att allt blir godkänt. 

Vi har lång erfarenhet av diverse olika typer av tillbyggnader. Vi har gjort allt ifrån mindre tillbyggnader i ett standardiserat utförande till större, mer omfattande och konstruktioner med avancerad byggteknik. Med andra ord; vi klarar av allt bygga allt typer av tillbyggnader!

Vad är då egentligen en tillbyggnad? Det man man vanligtvis tänker på är ju att göra en byggnad ut från huskroppen vilket är helt korrekt. Men enkelt förklarat är det när en renovering eller övrig typ av åtgärd sker som ger ert hus en större volym oavsett i vilken riktning det sker. Alltså spelar det ingen roll om det byggs på höjd, bredd eller djup. Även om man inte kanske inte alltid tänker på det är alltså bygge av en källare en form av tillbyggnad. Likaså är det en tillbyggnad om ni höjer taket för att bygga en extra våning på ert hus. Det är även så att om du glasar in en altan eller bygger takkupor klassas det också som en tillbyggnad då volymen på huset ökar. Ett garage eller en carport som sitter ihop med bostadshuset räknas också som en tillbyggnad. Ett uterum blir också alltid en form av tillbyggnad.

Altan & Terrass

Altan, terrass, veranda, trädäck – kärt barn har många namn! En sak är dock säkert; det blir mer och mer populärt att bygga dessa och vi genomför varje år flertalet byggnationer av dessa. 

Men för att bringa lite klarhet i terminologin kring vad som är vad;
En altan är utbyggd från huset (huskroppen) vid något entréplan. Alltså kan altanen ligga från vilken dörr som önskas på markplan. Altanen är det som vi även kallar för “trädäck” när det är byggt i trä. En altan kan även byggas stenplattor eller klinker (vi väljer då materialval för utomhusbruk).
En altan eller trädäck kan vara byggd med eller utan räcke men alltid utan tak. Du behöver vanligtvis inte bygglov för att bygga en altan men är det en altan av större modell så kontrollera med kommunen om bygglov krävs.

Terrassen då, var finner vi den? Den ligger ovanpå en del av huset eller på en fastighets tak. Någon form av skyddsräcke skall alltid finnas på terrassen. Tak förekommer faktiskt sällan på terrassen men vill ni ha ett skydd för sol eller regn kan vi installera en markis åt er.

Veranda är nästan alltid en liten mindre utbyggnad från huskroppen med antingen tak och väggar med fönster eller enbart tak och öppna sidor (inga väggar). Ska du bygga en veranda behöver du ansöka om bygglov och få det utfärdat. 

Oavsett vilken av ovan modeller du önskar bygga löser vi byggandet åt dig!

Renovering

En renovering kan ju vara mer eller mindre omfattande. Vilket som; vi åtar oss alla typer av renoveringsuppdrag. 

Vi utför alla typer av badrums -och köksrenoveringar, olika typer av renoveringar i andra rum i huset som hallen, vardagsrum, sovrum mfl. Vi renoverar allt från ytskikt till golv. Vi sätter kakel och klinkers i olika miljöer och installerar samt monterar det som önskas från er.

Vi lämnar alltid en specificerad offert på renoveringsarbetet med tydliga datum för när arbetet är utfört och slutfört. Vi har alla utbildningar, produktcertifieringar, egenkontroller och försäkringar för att kunna utföra alla sorters renoveringar – små som stora.

Att renovera där hemma är oftast ganska omständigt att göra själv och tar oftast betydligt längre tid än vad man tror när man själv utför det. Därför är det både mer effektivt och mer säkert att få ett proffsigt resultat av renoveringen när ni anlitar oss. Vi renoverar varje år flertalet badrum och kök. Utöver det tillkommer även flertalet andra olika typer av renoveringar i hus och hem. Vi kan med gott samvete garantera att ni får det renoverat på allra bästa sätt. 

Renoveringen lyfter ju intrycket och känslan av hemmet. Det är något speciellt att få tillaga mat och avnjuta den i ett nyrenoverat kök, eller ta en varm dusch i det nya, snygga badrummet. Att vara noga med detaljerna och göra funktionella, bra lösningar är något vi sätter stor vikt vid. Förvänta dig endast det bästa resultatet av oss!

Snickeriarbeten

Våra duktiga snickare löser det du behöver hjälp med. Med god erfarenhet och stor kunskap om snickeriarbeten kan du förvänta det ett riktigt snyggt och bra resultat. Vi utför allt ifrån enklare snickeriarbeten till finsnickeri.

Snickeriarbeten omfattar väldigt många typer av arbeten som exempelvis att montera väggar, tak, reglar, takstolar, trädäck, köksinredning, möbelsnickeri, trappor, altaner mm. Mer eller mindre allt som kan byggas, monteras eller sättas upp i en lägenhet eller fastighet omfattas av snickeriarbeten. Och precis det utför vi! Med snickeriarbeten blir möjligheterna större att få saker som ni själva vill ha det. Altanen ni drömt om kan vi tillsammans skissa upp med er eller varför inte platsbygga en bokhylla. Det sätter en personlig prägel på hemmet att anlita oss för det som ska byggas. Vi brukar kunna komma med lösningar som du som kund inte alltid tänker på och slutresultat blir då ännu bättre än tänkt.